Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Σπάταλα εγκαίνια

Σπάταλα εγκαίνια

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 27/9/08, σελ. 13 και 14, σχολιάζεται από τους κ. Βασίλη Αγγελικόπουλο και Γιώτα Συκκά, αντίστοιχα, το κόστος για την προβολή και τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως. Το κόστος αυτό ανέρχεται (κατά το δημοσίευμα που δυσκολεύομαι να πιστέψω) σε έξι (6) εκατομμύρια ευρώ!!! Δυσκολεύομαι να το πιστέψω και η κ. Συκκά απαριθμεί δεκάδες απαραίτητα έργα, που θα μπορούσαν να γίνουν με τα χρήματα αυτά, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να συμπιεσθούν στις έξι (6) χιλιάδες ευρώ, που είναι υπεραρκετές για μια τέτοια εκδήλωση.

Δεν ξέρω ποιος υπάλληλος στο ΥΠΠΟ οργάνωσε, κοστολόγησε και εξετέλεσε αυτό το χρηματικό έγκλημα, αλλά σίγουρα θα το ενέκριναν και οι κ. διευθυντές, υφυπουργοί και κυρίως ο αρμόδιος υπουργός, που υποτίθεται ότι υπακούει και παίρνει τα μηνύματα του εξαδέλφου του, για ταπεινά και σεμνά ώς και περιορισμό των κρατικών δαπανών. Το μήνυμα όμως του κ. υπουργού το πήρε κανείς; Αν το πήρε και το ανέλυσε, θα λυπηθεί πάρα πολύ για την κατάντια μας.

Δεν ξέρω τι εντυπώσεις προκάλεσε αυτή η δεξίωση, αλλά σίγουρα ο κ. πρωθυπουργός δυσανασχέτησε (τουλάχιστον). Οι άλλοι κ. υπουργοί συμπέραναν (ίσως) ότι και αυτοί μπορούν να κάνουν (και κάνουν) παρόμοιες σπατάλες, οι μικρομεσαίοι κούνησαν το κεφάλι τους για τη δικιά τους οικονομική δυσπραγία και οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ τουλάχιστον θα αγανάκτησαν και εξεστόμισαν φράσεις που δεν δημοσιεύονται. Επειδή στα εγκαίνια αυτά θα παρευρέθησαν και επιφανείς ξένοι, σίγουρα οι άνθρωποι θα εξεπλάγησαν και θα αναρωτήθηκαν αν είναι σε ελληνική δεξίωση ή σε δεξίωση για τα 1.000 χρόνια από την εγκατάσταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας!

Υστερα από τα παραπάνω δεν περιμένουμε τίποτε, καμιά βελτίωση, καμιά αλλαγή νοοτροπίας, καμιά συμπόνοια για τους πτωχούς και καμιά ανατροπή των τελευταίων δημοσκοπικών αποτελεσμάτων για τις γνώμες του κόσμου.

Αναστασιος Β. Κοβατσης - Καθηγητής Πανεπιστημίου / Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

21.10.08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis